Klantenservice

Wij helpen je graag zo goed mogelijk. Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op of ga naar een van onze verkooppunten.

Algemeen

 • Garantievoorwaarden

  VTech biedt haar klanten twee jaar garantie. Deze garantie wordt geboden als extra voordeel in het geval van een technisch defect en heeft geen invloed op de wettelijke rechten.

  Deze garantie is van toepassing zolang je in het bezit bent van een aankoopbewijs en er sprake is van een technisch defect. VTech biedt geen garantie in het geval van breuk- of waterschade, lekkende batterijen of enige andere vorm van schade die door de gebruiker veroorzaakt is. Uitgebreidere informatie over de geboden garantie kun je vinden in de handleidingen van onze producten.

 • Het geluid van mijn product hapert

  Vaak is de oorzaak van dit probleem zwakke of (bijna) lege batterijen. Het probleem is simpel op te lossen door nieuwe alkaline batterijen in het product te plaatsen. Direct na het vervangen van de batterijen werkt het geluid weer. Is er na het plaatsen van nieuwe batterijen nog steeds geen geluid? Neem dan contact met ons op. 

 • Hoe gebruik ik de VTech Adapter

  De VTech adapter kan worden gebruikt in plaats van batterijen. Het is aan te raden om bij langer gebruik van de adapter de batterijen uit een product te verwijderen. Het is niet mogelijk de VTech adapter te gebruiken om accu’s of batterijen op te laden.

 • Ik mis een handleiding of onderdeel

  De meeste handleidingen van onze producten kun je direct downloaden vanaf onze website. Kun je de handleiding niet vinden, of mis je een onderdeel? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Klantenservice. Wij doen ons best om de handleiding of het onderdeel na te leveren.

   

 • Reparatie van producten

  Helaas heeft VTech niet de beschikking over een reparatieservice. Gaat het product onverhoopt defect binnen de garantietermijn van twee jaar, dan vervangen wij graag het product. Wil je het product toch laten repareren? Dan adviseren wij om contact op te nemen met een elektrospeciaalzaak. Let wel, dit is geheel voor eigen risico en rekening.

 • VTech producten kopen

  De meeste van onze producten zijn verkrijgbaar bij de grotere speelgoed(web-)winkels. VTech zelf beschikt echter niet over een (web-)winkel en kan geen producten aan consumenten verkopen.

2 in 1 Springtouw

Bubbel Walvis & Bubbel Badoctopus

 • Mijn Bubbel Walvis of Bubbel Badoctopus blaast geen bellen

  Controleer de Volume/motor-schakelaar aan de achterkant van het product. Staat de schakelaar in de bovenste stand? Dan staat het bellenblaasmechanisme uit. Wanneer deze schakelaar in de middelste of onderste stand staat, maar er toch geen bellen worden geblazen, dan zijn waarschijnlijk de batterijen (bijna) leeg. Vervang de batterijen door nieuwe alkaline batterijen. Hierna zou het bellenblaasmechanisme direct weer goed moeten functioneren.

 • Wat kan ik gebruiken om het bubbelreservoir te vullen?

  Het is aan te raden het bubbelreservoir te vullen met een mengsel van babybadschuim en water.

KidiSecrets

 • Locatie MP3-kabeltje voor de KidiSecrets en KidiSecrets 2

  Het MP3-kabeltje van de KidiSecrets vind je in het batterijvak. In dit vak is een speciaal opbergvak aanwezig waar het kabeltje is opgeborgen.

  Bij de KidiSecrets 2 zit het kabeltje in de geheime lade. Deze kun je openen door op de “Sleutel-toets” te drukken.

 • Het klepje van de KidiSecrets of KidiSecrets 2 sluit niet meer

  Je kunt dit probleem oplossen door het klepje met de hand dicht te houden, op de Stemherkenningstoets te drukken en vervolgens het wachtwoord correct in te spreken. Het slotje wordt nu direct geactiveerd, waardoor je het klepje weer correct kunt sluiten.

 • Uitschakelen KidiSecrets & KidiSecrets 2

  Wanneer je de KidiSecrets (2) enige tijd niet gebruikt, schakelt deze zichzelf uit. Ook als de KidiSecrets (2) uitstaat, blijft er een afbeelding zichtbaar op de display. 

KidiWatch

 • De KidiWatch batterij vervangen

  De KidiWatch maakt gebruik van een bijzonder type batterij (CR2354) die gewoonlijk niet bij speelgoedwinkels verkrijgbaar is. Wanneer je een nieuwe batterij voor de KidiWatch koopt, adviseren wij om dit via een elektrospeciaalzaak of een online speciaalzaak te doen.

Storio

 • Bij het opstarten licht het scherm blauw op, maar reageert verder niet meer

  Indien je in het bezit bent van een SD-kaart en een kaartlezer op je computer/laptop hebt, kun je dit probleem oplossen door de Storio Herstel-kaart Maker van onze website te downloaden. Sla dit programma op je computer op (niet op de SD-kaart). Open dit programma en volg vervolgens de instructies om een Herstel-kaart voor de Storio te maken.

 • Het touchscreen van mijn Storio reageert niet meer goed

  Wanneer er een afwijking is bij het gebruik van het Storio Touchscreen, dan kun je dit oplossen door het Touchscreen opnieuw te kalibreren. Je kunt de Storio opnieuw kalibreren door deze op de computer aan te sluiten en bij Explor@ Park te kiezen voor het menu “Touchscreen Kalibratie Programma”.

 • Uitwisselen spellen & downloads tussen de Storio en de Storio2

  De Storio2 gebruik je in combinatie met zowel de Storio als de Storio2 games (cassettes). De Storio kan uitsluitend worden gebruikt met de Storio spellen, de Storio2 games kun je hierop niet gebruiken. Downloads die je via Explor@ Park kocht, zijn helaas niet overdraagbaar en kun je alleen gebruiken op de console waarvoor ze zijn gekocht.

 • Resetten Storio2

  Je kunt de Storio2 resetten door R-E-S-E-T als profielnaam in te typen. Alle gegevens op het interne geheugen van de Storio2 worden dan gewist. Gegevens die opgeslagen staan op een SD-kaart blijven wel bewaard.

Toet Toet Auto's

Nino/Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer

 • Hoe kan ik mijn beer personaliseren?

  Nino / Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer kan helemaal gepersonaliseerd worden om optimaal speelplezier te beleven! Verbind de knuffelbeer met Explor@ Park om de naam van het kind, de verjaardag, favoriete dingen, speciale dagen, muziek en nog veel meer gratis content te downloaden.

  Voordat je Nino (lichtblauw) / Nina (roze) kunt verbinden met de computer, dient eerst de benodigde software te worden geïnstalleerd. Ga naar www.vtechnl.com/downloads om de applicatie Explor@ Park van Nino / Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer te downloaden en te installeren. Verbind Nino / Nina met Explor@ Park met behulp van de bijgeleverde USB-kabel, wanneer de installatie van Explor@ Park voltooid is. De USB-aansluiting is te vinden achter het schuifje in het elektronisch onderdeel van de knuffelbeer.

  Je knuffelbeer personaliseren
  Over mij
  Volg de instructies in Explor@ Park om je knuffelbeer te personaliseren door de voornaam, geboortedatum, namen van familieleden en vriendjes én favoriete dingen van het kind te selecteren. Stel de tijd in om ervoor te zorgen dat de interne klok van de knuffelbeer juist is ingesteld.

  Bijzondere dagen
  Kies bekende feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerstmis en andere bijzondere dagen, zoals Dierendag en Moederdag en download ze naar de knuffelbeer. Nino / Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer zal naar deze dagen verwijzen en ze van tevoren aankondigen wanneer er op zijn linkerhand gedrukt wordt.

  Persoonlijke berichten

  Kies tot 11 speciale berichten die je kunt downloaden naar de knuffelbeer. Dit kunnen berichten zijn voor in de ochtend, middag, voor het slapen gaan of lieve berichtjes die de hele dag beluisterd kunnen worden. Je hoort de tijd-gerelateerde berichten wanneer je op de buik van de knuffelbeer drukt en je hoort lieve berichtjes wanneer je op de hart-toets drukt.

  Verhaaltjes
  De knuffelbeer kan verhaaltjes vertellen met het kind in de hoofdrol! De gegevens die zijn ingevuld in het 'Over mij' scherm, zullen gebruikt worden in korte verhaaltjes. Je hoort deze verhaaltjes wanneer je op de rechterhand van de knuffelbeer drukt.

  Muziek
  Download ook muziek naar Nino / Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer. Kies tot wel 8 vrolijk gezongen liedjes, 15 speelse melodietjes en 15 bedtijd melodietjes. Je kunt deze vrolijke en rustgevende muziek beluisteren door op de rechter- of linkervoet van de knuffelbeer te drukken.

  Er kan op elk gewenst moment naar elk scherm in Explor@ Park worden terug-gekeerd om wijzigingen aan te brengen. Koppel Nino / Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer los van de computer en verwijder de USB-kabel om te beginnen met spelen.

  Wanneer de knuffelbeer langer dan 15 minuten verbonden is met Explor@ Park zonder dat er wijzigingen plaatsvinden, hoor je ter herinnering een zinnetje en vervolgens zal Nino / Nina overgaan naar de slaapstand. Koppel de knuffelbeer los van de computer, zet hem uit en weer opnieuw aan om verder te spelen.

  Bekijk in de volgende namenlijsten of jou naam erbij staat: Jongensnamenlijst en Meisjesnamenlijst.

  Zo wordt je knuffel een vriendje om van te houden!


 • Nino en Nina Namenlijsten

  Bekijk in de volgende namenlijsten of de naam van jou kind erbij staat: Jongensnamenlijst en Meisjesnamenlijst.

KidiGo

 • Bestanden converteren voor de KidiGo

  De KidiGo ondersteunt MPEG4 SP (XVID) geformatteerde bestanden. De meeste videobestanden kunnen geconverteerd worden met software van derden, zodat deze afgespeeld kunnen worden op de KidiGo. Er kunnen wettelijke beperkingen rusten op het gebruik van commerciële videobestanden, films, programma's of ander auteursrechtelijk beschermd materiaal waarvoor VTech geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaardt. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de auteursrechten zoals deze wettelijk zijn bepaald in het land van gebruik voor dit type media.

  Volg de onderstaande richtlijnen bij het omzetten van je video voor de KidiGo.

  * Ondersteunend formaat: MPEG4 SP (XVID) video en MP3 audio in een AVI bestand. 

  * Resolutie 480 x 272 (andere resoluties worden niet ondersteund)

  * Aanbevolen Video bitrate: 1 Mbps. Andere bitrates worden ook ondersteund, maar zijn niet optimaal voor de KidiGo.

  * Aanbevolen Audio bitrate: 96 Kbps. Andere bitrates worden ook ondersteund, maar zijn niet optimaal voor de KidiGo.

  * Maximale bestandsgrootte: 2 GB (meer dan 5 uur speeltijd met de aanbevolen instellingen).

  De volgende gratis programma's kunnen worden gebruikt om de meeste video's om te zetten:

  - TEncoder: informatie met betrekking tot het converteren van video's: Video codec: XVID, Encoder (converteerder): FFMpeg, zorg ervoor dat de ondertiteling uitgeschakeld is.

  - Freemake

  (Alle handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren. VTech geeft geen goedkeuring, ondersteunt of aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gratis programma's die hierboven worden vermeld.)